Zsigmond családi borászat-szőlészet

BORFAJTÁINK

Fehérboraink

Olaszrizling Rajnai rizling Pinot blanc Szürkebarát Chardonnay Chardonnay APA Muskotály Sauvignon Zenit Pálava Tramini

Vörösboraink

Kékfrankos Pinot noir Cabernet sauvignon Merlot Dunaj Alibernet

Rosé boraink

Kékfrankos ROZÉ Szentlőrinci ROZÉ Pinot noir ROZÉ Cabernet sauvignon ROZÉ

Desszertbor/Pezsgő

SZOLGÁLTATÁSAINK

Történetünk

A Zsigmond családi borászat-szőlészet alapítás ötlete a több mint 100 éves szőlőtermesztési és borkészítési tapasztalatokra épült. A pince és a szőlőterületek Ipolynyék községben találhatók, mely szlovákul Vinica, vagyis szőlőskertet jelent. Már a névből világos, hogy e község lakosai szorosan kötődnek a borászathoz, és hogy az Ipolynyékieknek természetes a saját szőlőterület.
Ipolynyék a Közép-szlovákiai borrégióba tartozik, a környéke kiváló éghajlati- és talaj-tulajdonságokkal rendelkezik a szőlőnevelésre és a kiváló borok elkészítésére.

A szőlészet és a szőlőterületek alapjait id. Zsigmond László helyezte el fiával ifj. Zsigmond Lászlóval még a múlt század kilencvenes éveiben, mikor 1,5 hektárnyi terület szőlőt ültettek ki, és amely szorgos munkájuk gyümölcseként jelenleg eléri a 75 hektárt.
A fajták összetételének kiválasztásakor a hagyományos fajtákra összpontosítottak, mint az Olaszrizling, Rajnai rizling, Fehér burgundy, vagy a Kékfrankos.
Új ötleteket a pincészetbe az ifjú Zsigmond Gábor hozott a szakterületen szerzett diplomát követően. 2005-től a szőlőszettel foglalkozik és az ő javaslatára kezdtek el termeszteni világfajtákat is, mint a Chardonnay, Sauvignon blanc, Pinot noir, vagy a Cabernet sauvignon.

Ha szívesen megnéznék a környék látnivalóit, hívjanak, vagy írjanak bátran, bebiztosítunk az utazáshoz egy kilencszemélyes mikróbuszt.

Őrhegy tanösvény – Tájház Ipolynyék község fölött

Az Őrhegy csúcsára kialakított tanösvény Ipolynyék fölött a legújabb ilyen jellegű projekt járáson belül. A fő körgyűrűje 7,3 km hosszú, 200 métert emelkedik, 8 megállója van és nyugodt tempóban kb 3 – 4 óra alatt bejárható. https://okresvk.wordpress.com/tag/nch/Odkaz

LÁTOGASSON EL HOZZÁNK!

Sajnáljuk, úgy tűnik nem elég idős, hogy beléphessen az oldalra.

Elmúlt már 18 éves?

A weboldalra való belépéshez legalább 18 évesnek kell lennie.