Kasnyik Családi Borászat

NAŠE VÍNA

Biele vína

Sauvignon blanc 2021 Chardonnay 2021 Olaszrizling “kisfürtű” 2021 Olaszrizling Orange 2021 Orange Riesling 2021 Zöldveltelíni sur lie 2021 Rajnai rizling 2020 Tramini Orange 2020

Červené vína

Dunaj 2021 Infinity cuvée 2021

Ružové vína

Bohemian Dog Schiller 2021

Dezertné víno

Tramín brut natur pezsgő 2020 Chardonnay brut pezsgő 2020 Kékfrankos rosé brut natur pezsgő 2020

SLUŽBY

NÁŠ PRÍBEH

Számunkra a kézművesség annyit jelent, hogy maximálisan odafigyelve a kürti szőlőhegy természeti adottságaira, törekedve a természet egyensúlyának maximális fenntartására, a lehető legkevesebb külső behatással műveljük ültetvényeinket és termeljük szőlőinket.

Kézműves boraink készítésekor alapvetően a természetes élesztőkre hagyatkozva, mindennemű egyéb segédanyag igénybevétele nélkül, szigorú terméskorlátozás mellett, többségében fahordókban erjesztve és érlelve készítjük borainkat, melyek törekvéseink szerint magukba zárják a fajtát, a terroirt és a borász üzenetét.

Gyerekkorunk óta kisebb nagyobb mértékben kivettük a részünk a családi szőlősök és pincészet mindennapi munkáiban, mígnem 2006-ban az addig érlelődött gondolatokat tett követte és megszülettek az első önállóan elkészített boraink.

Az első önálló évjáratok után 2008-ban döntöttünk úgy, hogy úgy a szőlőtermesztésben, mint a borkészítési eljárásainkban visszatérünk a gyökereinkhez.

Szőlőskertjeinkben azokat a természetközeli eljárásokat részesítjük előnyben, melyek a fenntartható szőlőgazdálkodásra irányulnak, míg a pincészeten belül azon hagyományos eljárásokat választottuk, melyek a minimális beavatkozás és a tradicionális borkészítés elvén alapulnak. Borainkat az AUTENTISTA CHARTA alapelvei alapján készítjük.

Boraink spontán, mindennemű hozzáadott segédanyag (élesztő, enzim, kén) nélkül, többnyire fahordóban erjednek és akár több hónapon keresztül seprőn érlelődnek.

A borkészítés folyamatában igyekszünk minimalizálni vagy akár teljes mértékben elhagyni a kén használatát.

NAVŠTÍVTE NÁS!

Sajnáljuk, úgy tűnik nem elég idős, hogy beléphessen az oldalra.

Ste starší ako 18 rokov?

Na vstup musíte mať minimálne 18 rokov.